Bebisen (dagens andra uppdatering)

Är alla andra mer stressad än jag runt våran bebisen?
19 Maj -8 21:22
Alla frågor hela tiden hur det känns med barnet, vad ska man svara? Det känns bra, lite underligt men nu har man gått in i en fas där man bara väntar och vi vet alla hur roligt det är! Jag tycker det ska bli underbart roligt att bli farsa och det är jätte roligt att folk bryr sig om mig och mitt liv. Men samma fråga dag in och dag ut? Ja, känns det bra så, men man blir nästan lite apatisk i frågan.

Så nu tänkte jag att skulle skriva av mig lite snabbt och enkelt, enkelt iaf kanske.

Hur jag mår:
Jag mår bra, ingen nöd på mig. Tanten är det värre för, men det får ni vänta på att läsa.

Som de flesta vet vid det här laget så barnet inte planerat och jag var inte riktigt beredd på situationen (ett fint sätt att säga att jag var mer inställd på abort). Utav flera skäl, varav få behöver skrivas här; exempel: bara jag som jobbar, liten lägenhet. Ja, ni vet standard skälen.

Men efter diverse olika besök och diskussioner med Gud vet hur många människor så bestämde vi oss för att behålla barnet. Ångrar jag något nu? Nej, verkligen inte (dock är inte barnet ute ännu :D) Ser jag fram emot det? Enormt (är den färdig snart, är vi framme snart, kan den växa snabbare, är den färdig snart, är vi framme snart, osv, osv ,osv)

Dock måste jag påpeka en sak om en sida som har kommit att ligga oss nära om hjärtat; http://www.familjeliv.se/ Min kära sambos syster rekommenderade oss den innan vi hade bestämt oss och vi tog oss en titt. Jag läste och läste, sökte och sökte. Men hitta ingen som var i våran situationen. Alla pappor var bara överlyckliga små kräk (no offense). Va fan tänkte jag? Finns det inga "blivande-pappor-som-är-nere"? *skriv in diverse svär ord* Är jag ensam om min dåliga attityd, är jag dum i huvudet eller vad försigår?

Men nu sitter man här och känner likadant, nu är man en av "dem". Hur dum känner jag mig inte nu tror du? :)

Jaja, tillbaka till hur jag känner. Som sagt va, det enda jag kan göra är att toffla lite för tanten, vänta, vänta retas lite med Karateapan för att se vad man kan göra för att få h*n sparka :) Verkar vara rätt roligt att sparka pappa på örat när han har huvudet på magen :). Ja, jag är mest allmänt lycklig men fruktansvärt trött på att vänta :)

Visst är man spänd, nervös och orolig. Men det kommer och går och allt som oftast är man helt kusligt mysig i magen :) I like :), man är lite nykär helt enkelt =)

Hur tanten mår:
Trött, ont i ryggen, höfterna, sugen på diverse saker, lite mer ont i ryggen, en kropp som protesterar i allmänhet (alt. anpassar sig till jätte magen och en födsel :) ) Annars är det bra :) Hon är mest kärleks sjuk så fort man ser en bebis och verkar se söta bebis kläder och leksaker överallt. Dessutom har hon en del sjuka drömmer om diverse aliens som växer i hennes mage (varav en variant är en köttätande växt, fråga mig inte, jag tror inte jag vill veta själv)

Ja, hon är allmänt nykär i alla bebis saker och bebisar i allmänhet :)
-"En sån liten ska vi också ha" är en vanlig replik

Vad vi handlat:
En del kläder, ett babygym, barnvagn och ny bil. Ja, sen kommer det trilla in saker från både höger och vänster. Svärföräldrarna har köpt en hel drös med kläder och ska köpa spjälsängen. Min mamma och syster vill inte ge sina grejer till oss förrän barnet är född, oroliga för att jinxa barnet. Men det sista jag hörde från pappa var att vi inte behövde köpa någoting för kärringen och dottern hans spenderar alla hans pengar på bebis saker och sista jag kollade så betydde det att det ligger en hel del saker hemma hos dem.

Har vi allt vi behöver? Har man någonsin allt man behöver säger jag då :) Barnstol (eller "babyskydd" som det tydligen heter i butikerna nu för tiden :D) är väl det enda som är ett måste, men där ligger det lite lösa löften från nära och kära, så det får vi se vad som händer med.

Ja, sen är det standard saker som blöjor, flaskor, nappar m.m m.m m.m m.m m.m m.m m.m m.m. Men det tar vi lite längre fram, man kan inte ta allt på en gång

___________
Jag livet är ganska enkelt just nu, man har kommit in i ett rytm där man bara väntar. Tanten har inte fått några spel och världen är inte på väg att gå under, så jag har det bra. Hon är som vanligt fast med en rejäl öl-kagge :D.

Snart så, kan man andas ut och hålla den lille parveln i famnen. Då får vi se hur glad jag är efter 6 månader utan sömn, men just nu längtar jag mest :)

Störande människor

Vissa människor borde på någon typ av vett och etikett utbildning, ung som gammal

19 Maj -8 20:49
Fick ett litet spel idag, fråga mig inte hur och varför men jag konstatera att vissa människor borde bara inte få föra sina gener vidare. En typ av dessa människor är de som "måste" stanna precis vid ingång/utgången vid diverse butiker, folk som stannar precis utanför dörren på flygplatsen för att röka/prata i telefon/vara allmänt sociala och så vidare.

Underbart roligt för er, men för Guds skull ni anar inte att ni kanske skulle vara ivägen för någon annan? "Nej, varför skulle jag vara det. Jag måste stanna här, ett steg utanför dörren, för att röka/prata/titta på himlen/studera mitt skosnöre. För det finns säkert ingen som stör sig på det!"

Nej, precis så är jorden är platt också och den halv snubblar runt just dig. PUCKO!

Detsamma gäller i rulltrappor, ja man ska inte gå i dem man ska bara åka. Men för Guds skull man ska inte köra för fort heller. Håll er till höger så kan resten passera! Hur svårt är det??

Ställa matvagnen mitt i korridoren i matbutiken? Ja, bra ide den är säkert inte alls ivägen för oss andra som försöker ta oss förbi. Hittar du den inte, är den inte kvar där du den ställde den? Då finns det en viss risk att den står på något annat ställe, min favorit uppgift är nämligen att flytta på dem. Nu snackar vi inte om att gömma den i kyldisken eller liknande, men jag flyttar den med glädje. Får ni för er att titta konstigt och ge ifrån er ljud? Försök inte ens, sådana lägen gör mig härligt grinig och ge mig gärna ett skäl till att diskutera. Ett enkelt svar skulle kunna vara "Du är dum stick och brinn", men sån är inte jag...

Hur svårt är det? Vill ni göra va f*n ni vill och ställa saker var f*n ni vill, bli rika och muta dem till att hålla butiken öppen bara för er. Tills dess, bli inte grinig på mig, ni är verkar vara ute efter diskussion! Vill ni stå framför dörren och göra va ni vill, köpa varenda butik, flygplats, osv och gör er en egen dörr där ni kan stå för er själva! SLUTA STÖRA MIG OCH RESTEN AV VÄRLDEN SOM VET HUR MAN HÅLLER SIG UR VÄGEN FÖR ATT UNDERLÄTTA!

Så nu känns det redan bättre!


Äntligen

Inte lätt att blogga när man inte kan komma in på blogg.se
13 Maj  -8 18:08
Jaha, då var det dags att uppdatera igen då. Har försökt tidigare men då kunde jag inte logga in, min kära tant fick men inte jag. När jag sen äntligen kunde logga in så kunde jag inte få skriva för jag kom inte in på "Skapa blogg", men självklart kunde min kära sambo det. Alla andra sidor funkade bra för mig så uppenbarligen hade datorn inget otalat med mig, men uppenbarligen så hade blogg det, så oavsett vad jag har gjort: jag ber om ursäkt.

Ja, tillbaka det intressanta: Mitt liv, så klart :)


Inte mycket att uppdatera med dock. Helgen spenderades hos svärföräldrarna och hjälpte till där. Fredagen var bara myspys med tanten min och på lördag morgon åke vi till Falkenberg så att svärfar kunde tävla med tantens hund i lagtävlingen (för den insatta eller intresserad: så fick de en tredjeplats och en andraplats, två första fick pinnar så en blev de iaf).


Efter detta bar det hem till Götet igen för en snabb dusch och sen upp till svärföräldrarna där helgen spenderades med lite fysiskt arbete, satan så gott var det. Trots att armar och fingrar är bra sega nu.

Annars har det varit lugnt, hade en trevlig lite mysdag med mig själv igår, innan tanten kom hem. Det involverade städning, diskning, tävttning och avslutade det hela med matlagning. En trevlig lite mys kväll med mig själv, fast det var kanske på tiden att jag gjorde något annat än jobbade och lagade mat? :)

Tanten har påbörjat sin praktik nu hos min kära far, det blir väl inte jätte intensivt i och med att hon nästan bara ska vara med på möten. Så nu är hon ledig resten av veckan, men jag är inte avundsjuk :/.


Nu ser jag mest i fram emot lördagen när det ska bli återträff med gymnasiet, ska bli för jäkla roligt att se vad som har hänt med de gamla dårarna :)

Tantens mage bara växer och växer, Karateapan börjar bli stor där inne nu och plåga mamma har den listat ut hur man gör :). Ont mest överallt har hon och vad kan jag göra? Sitta bredvid och säga "Ja, ingen sa att graviditeten skulle bli lätt för oss", men det skulle jag väl aldrig göra...? Eller? :P Nej, men det är lite halv jobbigt att bara kunna sitta bredvid och klappa fint och göra det övriga livet så lätt som möjligt, jag är m.a.o en frivillig toffel så mycket som det går just nu. Inte mycket att annat jag kan göra, men det kan jag iaf göra så gott jag kan.


Älskar dig tanten min och våran lilla Karateapa!

PS. Bloggen tog jätte lång tid att spara så jag passade på att spara texten i en .txt fil, tur det för alltihop la ner och jag blev urloggad. Hade jag inte sparat hade jag gått berserkar gång vid det här laget!! DS.


Inte riktigt som planerat

Inte rikigt seriöst som det var tänkt
8 Maj -08 22:21
Här har jag gått hela dagen och planerat att skriva något seriöst, om "påtvingad rasism" (kommer eventuellt senare). Men nu sitter jag här med hockey på TV och några öl i magen, det gör inte saken lättare. Fokuseringen och liknande är det inga problem med, men det känns lite mer intressant att ta sig en öl och kolla hockey :).

Dagen i sig har varit lugn, en vanlig dag på jobbet med två möten efter jobbet så man var hemma vid halv sex istället. Inte allt för farligt, men ändock lite senare än vanligt.

Besökte en kompis i garaget en liten vända, roade mig med att titta på när han skulle byta bromsar på en Clio -98, vi kan väl nöja oss med att säga att han gav upp. (Idioten som hade bytt tidigare hade rundat en mutter som inte gick att lossa utan allt för mycket våld, vilket han inte orkade med)

Passade på att kolla på ett par 17" fälgar, bättre än 16" iaf, så vi får väl se om det blir något av det.

Hade faktiskt tänkt smita undan att uppdatera bloggen idag, men vet inte riktigt vad det var som fick mig att ändra mig. Inte trycket från min kära sambo iaf, hon har nämligen gått och lagt sig :(. Verkar vara vanlig skrivkramp som tvingar fram en uppdatering :)

Inte jätte roligt att tanten har gått och lagt sig, men vad ska man säga: hon är gravid, har ont i ryggen och ska till skolan imorgon. Ja, inte kan jag klaga iaf, även om det är lite tråkigt. Men, men vissa saker kan till och med jag ursäkta :)

Nej, nu gjorde Sverige 3-0 och jag missade det nästan så det är nog dags att fokusera vidare på hockeyn... och kanske en öl till :) Det är trots allt hockey på TV och nästan ljust ute, allt något att fira :)

Ja, där kom 4-0 nu är det verkligen dags att fokusera på hockeyn!


En ros har hon gjort sig förtjänt av

En ros åt mitt hjärta
6 Maj -8 20:56
ros

En röd ros åt hjärtat mitt!

Tänkte jag skulle ägna några rader åt min, mycket, kära sambo.

Vi har bara känt varandra i lite drygt 2,5 år, varit ihop i snart 1,5 år (officielt), men varför känns det då som jag har känt dig i en evighet? Ibland skrämmer det mig nästan, vi har ett barn på väg och tittar på förlovningsringar, det känns som vi har känt varandra i 25 år och varit ihop i 15 år. Du är min bästa vän och närmast mitt hjärta.

Vi har bott ihop i snart ett år.
Vi har varit ifrån varandra som mest två veckor, långa veckor.
Vi kan sitta soffan i flera timmar utan att säga något, men när du lämnar rummen undrar jag varför. Det blir tomt, är du arg? Varför? Nej, du skulle bara hämta något.

Jag älskar dig och din söta röst när du vill ha något, ditt kraftskrik: "Pannkissar", kan man inte säga nej till.

Ditt ljuvliga "Älskliiiiiing" där du ska ha något, hur kan jag säga nej?

Ja, hjärtat. På 2,5 år har du påverkat mig mer än vad någon annan, utanför min familj, har gjort. Du har plågat mig, du har jagat mig, vi har bråkat och haft oss. Men de betyder ingenting och jag minns inget av det, när jag vaknar upp bredvid dig på morgonen.

Nu bär du på vårt barn och snart blir vi tre, vi har Volvon och Vovvar kan vi hämta. När blir det villa?

Älskar dig!



Ja, det blev kanske lite "cheesy" men jag behövde få ur mig det, har haft det i mig hela dagen :)

PS. Är kanon nöjd med bilen. BRUM BRUM! DS.

Skön helg

Fy fan va jag är nöjd
4 Maj -8 20:52
Jaha, då var det söndag igen. Har man varit ledig en vecka, eller ja, tanken var sån iaf. Jobbade extra måndag, tisdag och onsdag. Jobbade med omställning på line, inte riktigt lika flådigt som det låter men nästan. Vi var två stycken inne från dagen och två från kvällen, på våran avdelning. I och med att jag är så tyst och diskret av mig, eller inte, så blev jag outtalat "projektledare" över min grupp. Jag som anteckna och höll reda på allting, jag konstatera detta efter första dagen och bad om ursäkt, men de andra var så nöjda med att ha någon som peka på dem och sa va de skulle göra. Vilket i sig ledde till att jag fick jaga diverse människor och att de sen jaga mig. Ja, det var en helt jakt med andra ord.

I onsdag kl. 13:00 skulle vi varit färdiga, var vi det? Nej! Hade vi varit i kontakt med logistik? Nej! Blev det kaos? Ja! Vi nöjer oss med det, vi kan väl säga att jag sprang runt med en telefon i örat HELA DAGEN lång. Det var stressigt och mest kaos, njöt jag? Ojoj om jag gjorde, helt underbart. Min arma kropp lever på stress och tryck.

Hade jag kunnat få jobba mig uppåt i kedjan? Ja! Får de olika avdelningar anställa internt? Nej! Det är tydligen bra att ta in konsulter just nu, så vi som sliter inom företaget får vänta på bättre tider. Lite bitter? Jo, det kan man väl säga.

Torsdag, fredag blev lugna och mysiga. I torsdags blev det en liten vända in till stan, tanten fick shoppat en klänning och lite annat. Kvällen avslutades med lite myspys, en ganska bra dag faktiskt. Skönt att bara vara med tanten.

Fredagen var ännu lugnare, satt och dega mest hela dagen. Vi var iväg en vända och köpte pizza, tillbaka till lägenheten för lite mer myspys. På kvällen anslöt syster min och vi tittade på Guld Kompassen, okej film, kasst slut. Man kunde väl ändå fått en ordenlig avslutning på den, även det är gjort för en uppföljare.

I lördags skulle vi hem till morsan och farsan och grilla, pappa ville testa sin nya fina gasolgrill. Tanten tittade på runt på blocket på morgonen och hittade en barnvagn och en bil att titta på, Patrik tittade lite och hittade en bil att titta på. Så sagt och gjort iväg det bar, först en vända till Örgryta för att titta på en V70 -98. Inte mycket för oss. Efter det bar det av till Gråbo där vi tittade på barnvagn, den var fin sa vi och pröjsa 500kr och åkte vidare med barnvagn. Nu bar det av till Partille och titta på den andra bilen en V70 -98, den var fin sa vi. Testkörde den lite grann och körde ner den till en polare, som jobbar mekaniker på Bilia, inga större fel hittade han. Utgångspriset var 55 000:-, men en packning på 4-hjulsdriften behövs bytas kostar dryga 4500:- och lite andra små saker, de sänkte priset till 45 000:- men vi fick fundera lite. Ringde en 20 minuter senare och "bråkade" lite om priset. Jag sa att tanten inte ville betala mer än en 40-42, han sa 44 000:- Njaa, inte högre än 43000:- säger tanten. 43 500:- sa han då, frågade tanten och sa nej, tyvärr inte över 43 000:-. Det var tyst i några minuter och imorgon ska jag åka och hämta min V70 R AWD -98 för 43 000:-. Nej, jag är inte nöjd. ELLER HUR VAR DET NU!! :D :D. Pappa Patrik kan snart köra fort till BB!!!

Så nu får det snart läggas upp lite planer, men det skall kombineras med min lön, en älsklingen som pluggar och bebis på väg. Men till slut så, lite små pill ska det allt bli :). På önskelistan ligger:
* Nya fälgar (18", ev 19" beroende på hur mycket hundtävlingar och liknande det blir)
* Nytt sportsaufpuff (avgassystem)
* Ev. ny lack, iaf en förbättring. Inga allvarliga fel så det beror lite på hur mycket pengar det handlar om
* Klarglas
* XC70 grill
* Toning
mm
Så lite små grejer finns det, men det finns andra saker som måste prioriteras men man vet aldrig :)

Ja, så går man runt med ett fånigt flin på läpparna mest hela tiden. Älsklingen tittar på en ibland, lägger huvudet på snedden och bara skrattar åt mig. Tycker tydligen att jag är söt just nu, men hur kan man låta bli. Jag ska faktiskt få köra min egna V70 R :D, för 43 000:- :D :D :D.

Ja, det har varit en bra helg. Med lite tur så kanske jag får tummen ur och lägger upp bilder imorgn, men det lutar mot tisdag då det kan bli sent innan jag kommer hem imorgon :D.

Snart så, snart är den min min min. Kan inte längta mer. MIN! JA! TJOHO! WOHO! MIN! JA!

PS. Älskar dig frugan min, du och vårat barn som är på väg. Vi tre och min V70 R :D DS.

RSS 2.0