Jobbet, Öland och dumma politiker

Man är tillbaka i verkligheten, varit på SM i agility på Öland och är tokigt förbannad över dumma politiker
19 Juni -08 22:53
Ja, då har man kommit in i farten igen. Jobbade två dagar förra veckan *torkar sig i pannan* och sen åkte vi till Öland i onsdags förmiddag för ett besök på agility SM och följa älsklingens pappa och han/deras lag.

Tanken var att Rebecca skulle ha tävlat i SM:et med laget, men i och med att den "lilla" magen är i vägen så hade hon inte möjligheten att springa på SM:et så hennes pappa har tagit över denna säsongen med hennes hund. Det har gått ganska dåligt individuellt för honom med Goya (älsklingens hund) men i laget har han verkligen skärpt till sig, och förhoppningsvis så lyckas de kvalificera sig till nästa års SM också, så får Rebecca möjigheten att köra där också.

Öland var trevligt, som vanligt. Har varit där några gånger nu, men det hade varken Rebecca eller hennes föräldrar. Så vi åkte runt lite grann, söderut till Långe Jan och sen en vända norrut till Byxelkrok. Det märks för övrigt att älsklingens mamma verkligen är hennes mamma, för de var precs lika gnälliga båda två på vägen ner till Långe Jan :). Herregud säger jag bara, jag och svärfar satt mest och skrattade åt deras "Är vi inte framme snart" "Guuuuuuuuud vad långt" osv osv osv osv.

Vädret var så där, inte dåligt och inte dåligt bra. Bra väder för agility, lite spridda skurar dock, men inget semester väder tyvärr. Dock lyckades jag bada två gånger, båda gångerna var valparna med och de såg faktiskt mer skräckslagna ut än mig. Kanske för att det var första gången de var i vattnet i sitt lilla liv :)

Hem kom vi i söndags kväll/natt och måndagen var ledig så det vart bara tre dagars vecka denna vecka, tack gode gud säger jag bara. Trodde knappt jag skulle överleva de tre dagarna, jaja nu har man snart semester iaf så det skall nog gå bra de sista veckorna.

Ja och så över till dagens ämne, som jag knappt vågar närma mig med risken för att bli tokigt förbannad, avlyssnat, spanad på och förföljd för!!!

FRA-lagen, egentligen borde jag inte behöva säga mer men jag kan inte låta bli. Vad i hela himlens frid tänkte de mot? Skydda oss mot brottslingar? Skydda våra män och kvinnor som gör utomlandstjänst? Vilken tur. Ska vi skjuta ner de två största argumenten på några rader?

Skydda oss mot brottslingar: *ironi* Vilken tur att alla brottslingar springer runt med fasta abonnemang skrivna på sig själv tillsammans med splitter nya telefoner där ID är knutet mot dem *slut ironi* Ärligt talat?? Om jag vet om det så borde väl, väl organiserade brottslingar veta att man köper en begagnad mobil och ett oregistrerat kontantkort. Tada, du är nu "osynlig". *ironi* Men å andra sidan kan vi alltid förlita oss på att de samlas på forum på internet och diskuterar sina kommande brott. Ja, det känns skönt. Tur att de är så dumma *slut ironi* Va? Va? Tror du på det själv. HERREGUD!!!

Skydda våra män och kvinnor som gör utomlandstjänst: Två saker: De har vapen och de har möjligheten att avlyssna själva. Behöver jag säga mer?

Sen har vi de människor i vardagen som säger att lagen är bra. Varför? Jo oftast på två skäl, de har inte satt sig in i lagen och har ingen aning om vad den innebär. Två, den berömda kommentaren: "Jag har inget att dölja". Nej, men va bra. Skicka ett mail med din hemadress så plockar jag ner din dörr, dina fönster, ditt duschdraperi och så får jag ditt kontokort tillsammans med din kod. Då brukar det bli, men jag vill ha lite privatliv. Jasså, nu vill du det? Konstigt det där!

Ja, nej jag kan fortsätta att skriva i evigheter men jag retar bara upp mig mer och mer för varje mening. Kan väl avsluta det hela med att resten av Europas länder kliar sig i huvudet och undrar om Sverige är dumma i huvudet på riktigt eller om det är ett riktigt, riktigt, riktigt, riktigt dåligt och försenat april skämt!

Själv hoppas jag att Konstitutionsutskott eller Europa domstolen sätter stoppen för detta enorma skämt!

Heja den fria viljan och heja "Du gamla, du fria"!

Äntligen en uppdatering

Nu början sjukdomen lägga sig, på tiden om du frågar mig
3 Juni -8 19:12
Äntligen börjar skiten lägga sig och jag känner att jag orkar sätta mig och skriva, sitta framför dator en längre stund har inte legat på toppen av min lista de senaste två veckorna.

Gick runt med skiten i en veckan innan det bröt ut ordentligt, så i fredags för 2 veckor sen så gick jag till jobbet utan möjligheten att prata över dryga 3 decibel, vilket gör det lite svårt att vara mig (jag är ganska odiskret av mig nämligen, suprise). Min chef skicka iväg mig till läkaren som gjorde lite tester och konstatera att jag hade inflammation i stämbanden (som för övrigt fortfarande sitter kvar, låter som en tre årig flicka ibland...) och en virus infektion i halsen.

Vila och panodil blev doktorns ordination och om mina andningsvårigheter blev värre skulle jag åka till akuten, utav någon konstig anledning :).

Japp, tänkte jag lugnt och fint och tillbaka till jobbet på måndag-tisdag (förra veckan) tänkte jag, det var trots allt det farbror doktorn sa. Blev det så? Svar nej. Under helgen fick jag feber, slem i lungorna och hosta också, som om det inte var tillräckligt roligt innan. Tugga diverse receptfria saker och de gjorde väl ingen större nytta och var på apoteket två gånger och båda gångerna undra de varför inte doktorn skrev ut något; "Ja, sa jag, jag är utbildad doktor och har forskat de senaste två åren av mitt liv (hur de nu skulle vara möjligt) och vet allt om vad jag har så jag hade nog också avrått från medicinering". Sa jag kanske inte, men det klia allt. Ser jag ut som en läkare kanske? Nej, men som en michelin gubbe och han är gjord av hårdplast, kan inte prata och har nog ingen läkarexamen han heller.

Jaja, sagt och gjort så blev det Axessakuten söndags där jag blev beodrar mer vila, panodil och så fick jag hostmedicin så att jag kunde börja sova på nätterna (hosta tills man spyr ger inte direkt en utvilad kropp) och blev sjukskriven denna vecka ut. Herregud, hemma två veckor från jobbet pågrund av detta, inte undra på att jag inte blir sjuk ofta.

Så den senaste 1,5 veckan har varit riktigt lugn kan man väl sammanfatta det hela med, inte gjort något bara vilat och tittat ut på den varma solen som har varit fruktansvärd att vara i. Nu kan man äntligen börja njuta lite av den.

Så spännande var det, inte mycket att tillägga där inte. Inte mycket funderingar heller de senaste veckorna, mest vila och försöka återskapa lite verklighetskontakt.

Se om jag kanske uppdaterar lite senare ikväll, hade en fin tanke på något fint att skriva om men den försvann tillsammans med den senaste dosen av panodil och hostmedicin.


RSS 2.0